Comunitate terapeutică și educativă
pentru copiii cu nevoi speciale
din județul Cluj

Copiii AHS strâng fonduri pentru copiii din Pata Rât

Copiii cu dizabilități severe aflați în grija Asociației „Hans Spalinger” (AHS) vor strânge fonduri pentru amenajarea unui loc de joacă destinat copiilor care trăiesc la Pata Rât, prin intermediul unui concert caritabil de muzică clasică.

Concertul are loc duminică, 18 mai, ora 18, în Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și va fi susținut de instrumentiști de excepție, care se implică voluntar în acțiuni caritabile: violonistul Cristian Mandu, aflat la al treilea eveniment alături de AHS, pianista Eva Buteanu, profesor titular la liceul de muzică „Sigismund Toduță” din Cluj, și clarinetistul Ciprian Dancu, solist instrumentist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Copiii vor participa la eveniment oferind spre vânzare produse realizate manual de către ei, în cadrul atelierelor creative la care participă în cadrul Asociației „Hans Spalinger”. Produsele sunt realizate cu ajutorul unor materiale donate de către clubul de fotbal „Universitatea” Cluj, care a încheiat un parteneriat pentru susținerea copiilor AHS. O parte din fotbaliștii U Cluj vor fi prezenți la eveniment, alături de cei mici.

Toate fondurile strânse în urma acestui concert vor fi folosite pentru amenajarea unui spațiu de joacă în Pata Rât, acolo unde sute de copii trăiesc în condiții greu de imaginat. „Chiar dacă au o situație grea, ei sunt copii și se bucură de momentele în care se pot juca și se pot bucura de viață, cu tot ceea ce ne poate ea aduce. Prin concertul de astăzi, încercăm să îi încurajăm și să le arătăm că există speranță chiar și în momente de cumpănă. Este o nouă acțiune prin care demonstrăm că <<piticii AHS>>, care au dizabilități severe, sunt o resursă în comunitate și, alături de prietenii lor, pot ajuta alți oameni aflați în situații dificile”, a declarat Ovidiu Damian, director executiv AHS.

Suma strânsă va fi încredințată fundației Pro Rroma, condusă de Bert Looij, un voluntar olandez care, în ultimii ani, s-a mutat la Pata Rât și a demonstrat o grijă constantă pentru comunitatea nevoită să trăiască printre gunoaiele de la marginea Clujului.

„Am văzut la televizor situația copiilor din Pata Rât și m-a impresionat că lucruri care pentru noi par banale sunt pentru ei un lux. Am fost apoi acolo și am înțeles că dincolo de orice ajutor punctual pe care ei îl primesc, au nevoie de susținerea noastră și de gesturi prin care să aibă parte de o copilărie fericită. Copiii AHS, alături de mine și, sper, de dumneavoastră, vor fi ambasadorii acestui eveniment, prin care aducem bucuria jocului într-un spațiu al dificultăților zilnice”, spune violonistul Cristian Mandu, cel care a inițiat acest eveniment caritabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>