Comunitate terapeutică și educativă
pentru copiii cu nevoi speciale
din județul Cluj

„U” Cluj şi AHS, un parteneriat pentru fericire şi speranţă

Universitatea Cluj a încheiat, astăzi, un parteneriat de suflet cu Asociaţia Hans Spalinger (AHS), care, din 2004, lucrează pentru binele unor copii cu handicap mintal sever și/sau asociat.

Parteneriatul se va concretiza, într-o primă fază, în promovarea asociației pe echipamentele jucătorilor și susținerea copiilor pentru care fiecare pas făcut în terapia lor este rezultatul unei lupte cu propria neputință. „U” Cluj este prima echipă de fotbal din Transilvania care a urmat exemplul Barcelonei şi joacă cu numele unei asociaţii umanitare pe tricouri.

Respinși în majoritatea cazurilor de propriii părinți, copiii din centrul de zi al AHS nu sunt o povară pentru societate, ei au nevoie de un pic mai multă atenție și îngrijire pentru a învăța să se bucure de o îmbrățișare, să interacționeze cu cei din jur și să-și dobândească independența. Nimeni nu le-a dat vreo șansă, dar ei au demonstrat, sub îndrumarea profesorilor, că și în cazul lor se pot face progrese, urmând o terapie adecvată. Universitatea Cluj va duce mai departe povestea AHS, promovându-i cauza pentru ca oamenii să înțeleagă necesitatea implementării acestui tip de terapie la o scară mai mare, astfel încât tot mai mulți copii cu un diagnostic similar să aibă șansa unei vieți mai bune. Copiii din centrul de zi al AHS sunt un model de rezistență și luptă, de aceea fotbaliștii clubului vor juca cu logo-ul asociației tricouri.

„Cu Asociaţia Hans Spalinger avem multe trăsături comune: bucuria de a-i face pe oameni fericiţi, lupta împotriva imposibilului, dorinţa de a ne implica în comunitate și a lăsa ceva în urma noastră. Ne-a impresionat determinarea acestor oameni, faptul că nu renunţă şi cred până la capăt în aceşti copii. La fel cum un căpitan luptă pentru echipa sa, aşa şi aceşti copii luptă pentru dezvoltarea lor, un lucru care ar trebui să ne motiveze pe noi toți. Ei au dreptul la un tratament adecvat și este datoria întregii societăți să-i susțină în drumul lor spre o viață mai bună”, a spus Vlad Munteanu, administratorul special al Universităţii Cluj.

Începând cu meciul din etapa următoare a Ligii I, cu Dinamo Bucureşti, jucătorii Universităţii Cluj vor evolua cu sigla AHS imprimantă pe tricouri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>